Rob Eckhardt
Stephan Hollenberg

Rob Eckhardt

Van huis uit ben ik architect en meubelontwerper. In 2000 kwam ik in contact met de wereld van meditatie en werd ik getroffen door de kracht en het effect dat het had op mijn doen en vooral laten. Om de zaak te intensiveren heb  ik mij sinds 2001 verbonden aan het Zen Centrum Amsterdam en ben ik leerling van Nico Tydeman.

“Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe” is sindsdien de hamvraag. Een simpele vraag met grote impact. Mijn opleiding tot mindfulness trainer in de eerste graad heb ik gevolgd aan de Hogeschool in Utrecht. Ik ben aangeloten bij de landelijke beroepsvereniging VMBN en werkzaam als mindfulness trainer sinds 2009. In 2018 heb ik transmissie ontvangen van mijn leraar en heeft hij mij het vertrouwen gegeven als zefstandig Zenleraar (Sensei) de traditie door te geven.
Naast mijn werkzaamheden in ons eigen centrum ben ik sinds 2018  verbonden als zenleraar aan het Boswijk instituut in Doorn.

Stephan Hollenberg

Mijn professionele loopbaan is begonnen aan de Universiteit van Amsterdam als promovendus en universitair docent in het internationaal recht. Toen ik na afronding van het promotietraject en verschillende aanstellingen binnen en buiten de wetenschap ontdekte dat ik me niet op het juiste pad bevond ben ik in 2019 met de opleiding geestelijke verzorging aan de Rijksuniversiteit in Groningen begonnen. De interesse in deze opleiding vloeide voort uit mijn ervaringen met het zenboeddhisme. Sinds 2014 ben ik verbonden aan Zen Centrum Amsterdam, als leerling van Nico Tydeman. En na mijn verhuizing naar het noorden van het land ben ik als leerling van Rob Eckhardt ook verbonden aan Zencentrum Drents Friese Woud. In aanvulling op mijn persoonlijke ervaring met meditatie zal ik dit jaar de basisopleiding tot mindfulness trainer afronden.