Rob Eckhardt
Suus Tetsugen
Stephan Hollenberg

Rob Eckhardt

Van huis uit ben ik architect en meubelontwerper. In 2000 kwam ik in contact met de wereld van meditatie en werd ik getroffen door de kracht en het effect dat het had op mijn doen en vooral laten. Om de zaak te intensiveren heb  ik mij sinds 2001 verbonden aan het Zen Centrum Amsterdam en ben ik leerling van Nico Tydeman.

“Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe” is sindsdien de hamvraag. Een simpele vraag met grote impact. Mijn opleiding tot mindfulness trainer in de eerste graad heb ik gevolgd aan de Hogeschool in Utrecht. Ik ben aangeloten bij de landelijke beroepsvereniging VMBN en werkzaam als mindfulness trainer sinds 2009. In 2018 heb ik transmissie ontvangen van mijn leraar en heeft hij mij het vertrouwen gegeven als zefstandig Zenleraar (Sensei) de traditie door te geven.
Naast mijn werkzaamheden in ons eigen centrum ben ik sinds 2018  verbonden als zenleraar aan het Boswijk instituut in Doorn.

Suus Tetsugen

In 2019 stapte ik voor het eerst het Zencentrum binnen. Het was een kennismaking met een wereld die ik totaal niet kende. Ik werk als zelfstandig fotografisch vormgever voor diverse bedrijven en daarnaast maak ik graag vrij werk als natuurfotograaf. Op zeker moment bereikte mijn leven een gevoelsmatig dood punt, er moest iets gebeuren. Ik besloot het pad van meditatie op te zoeken. Ik had geen idee waar ik aan begon. Zenmeditatie veranderde vervolgens mijn leven. Het werkt, maar op een andere manier dan ik van te voren had kunnen bedenken. Het zenpad is een wonderlijke weg, waarin je, zoals Rilke schrijft, de vragen leeft. In mei 2022 kreeg ik Denkai transmissie van mijn leraar Rob Daiganriki Sensei, dat betekent dat ik hetvertrouwen heb gekregen om als leraar les te mogen geven.

Stephan Hollenberg

Mijn professionele loopbaan is begonnen aan de Universiteit van Amsterdam als promovendus en universitair docent in het internationaal recht. Toen ik na afronding van het promotietraject en verschillende aanstellingen binnen en buiten de wetenschap ontdekte dat ik me niet op het juiste pad bevond ben ik in 2019 met de opleiding geestelijke verzorging aan de Rijksuniversiteit in Groningen begonnen. De interesse in deze opleiding vloeide voort uit mijn ervaringen met het zenboeddhisme. Sinds 2014 ben ik verbonden aan Zen Centrum Amsterdam, als leerling van Nico Tydeman. En na mijn verhuizing naar het noorden van het land ben ik als leerling van Rob Eckhardt ook verbonden aan Zencentrum Drents Friese Woud.  Naast mijn persoonlijke ervaring met zen-meditatie ben ik opgeleid als mindfulness trainer bij SeeTrue in Maastricht.